Främmande.
Vi hade amerikafrämmande av en whiskeyentusiast, så det blev provning på vår balkong. Det var måndagen den 6:e september. Vi hade mycket trevligt och åt och drack gott. Tyvärr var det bara en natt, sen måste han vidare.
Jag o min älskling
Bilder
Nu har Kajsa lärt mig hur man infogar bilder på bloggen så nu kommer det mer bilder förhoppningsvis!
Här är blandade bilder från Järvsö, Findland och min Italien resa.
Här är blandade bilder från Järvsö, Findland och min Italien resa.
16:november.
Har jobbat 8.00-17.00, igår var jag ledig och det var otroligt skönt! Sovmorgon till nio och sen handlade jag på Willy`s och satte en bröddeg som ska stå över natten, med en massa linfrön,rågkärnor och solrosfrön. tränade 2 1/2 timme på gymmet och sen hem och kollade på TV och kopplade av.
Idag då jag kom hem vid sex så bakade jag ut brödet. Det skulle gräddas länge och jag hade termometer i brödet, eftersom det var en så lös deg. Skulle gräddas till 102 grader. Det luktar jättegott i köket av brödet men det är ett bröd som måste mogna under bakduk och det blir bättre efter några dagar.
Var och beställde arbetskläder idag på em. och jag tog en typ vår-höstjacka för 600 kronor med loggan Libra Assistans på. Företaget betalar 500 kronor.
Igår var jag på sista champagneprovningen och det var inte lätt... men det var prisklasser runt 600 kr. och runt det. Till våren verkar det bli en sk. avslutningsfest med gemensam matlagning och champagne. Det ska bli kul!
Jobbar imorgon 8.00 till 16.00. Sen ska jag inte göra så mycket, har ganska ont i kroppen så jag behöver vila mina muskler en dag till innan jag tränar igen. Träningsvärk i bröstmusklerna, armarna och låren. Nacken är ett speciellt fenomen... det kan förstöra sömnen ibland...
Skriver några rader snart igen... Hej så länge!!!
Idag då jag kom hem vid sex så bakade jag ut brödet. Det skulle gräddas länge och jag hade termometer i brödet, eftersom det var en så lös deg. Skulle gräddas till 102 grader. Det luktar jättegott i köket av brödet men det är ett bröd som måste mogna under bakduk och det blir bättre efter några dagar.
Var och beställde arbetskläder idag på em. och jag tog en typ vår-höstjacka för 600 kronor med loggan Libra Assistans på. Företaget betalar 500 kronor.
Igår var jag på sista champagneprovningen och det var inte lätt... men det var prisklasser runt 600 kr. och runt det. Till våren verkar det bli en sk. avslutningsfest med gemensam matlagning och champagne. Det ska bli kul!
Jobbar imorgon 8.00 till 16.00. Sen ska jag inte göra så mycket, har ganska ont i kroppen så jag behöver vila mina muskler en dag till innan jag tränar igen. Träningsvärk i bröstmusklerna, armarna och låren. Nacken är ett speciellt fenomen... det kan förstöra sömnen ibland...
Skriver några rader snart igen... Hej så länge!!!
Helg igen.
Vilket slaskväder vi har fått! Trodde i mitt stilla sinne att nu kommer snön... härligt! Men så blev det varmgrader och bara en massa slask. Det är halt på morgnarna men sen tinar det upp.
Jobbar hela helgen så det blir så himla skönt att få en ledig dag på måndag! Då ska jag ha sovmorgon och sen en lugn frukost, gym.träning på dagen, sen bär det iväg till en kurs i mousserande vin. Då ska vi smaka på lite mer exklusiva champagner, så det blir intressant.
Igår var vi på en helkväll på Galaxen och åt mat och dansade och vi kom inte hem förrän efter tolv. En trevlig kväll men maten var ingen höjdare, väldigt smaklös! Ibland undrar man varför en del jobbar som kock i ett kök...man måste väl ha nått himla smaksinne eller???
Jag menar bara att folk reser och har med sej nya smakupplevelser och folk tycker nog om lite kryddor och så, och sen då de går ut här i Sverige så väldigt ofta är det väldigt smaklöst och trist uppläggning och man känner att man kanske kunde laga bättre själv... i alla fall lite salt i maten eller?
Nä, bättre mat på vanliga krogar! Man ska inte behöva gå på dyra gourmetrestauranger för att få bra käk.
Jag har funderat på vad det är för människor som står vid spisen och vad de egentligen tycker om maten... tycker de att det är bra mat de hivar ut till sina gäster och är de nöjd med vad de lagat till? Smakar det bra? Man kan ju undra...
Har börjat på en engelska kurs på torsdagar och det var jättekul!
Efter nyår så ska jag försöka att ta det lite lugnare. Det har varit en väldigt hektisk höst med otroligt mycket aktiviteter, så jag känner det så att det vore väldigt skönt att bara få vara ledig då man är ledig! Ska väl ta mej till Stockholm och hälsa på ungarna en sväng efter nyår. Eftersom jag jobbar både jul och nyår så känns det viktigt att åka ner och träffa dom sen.
Det är Far´s dag imorgon. Hoppas papsen får lite tårta!
Nu ska jag fixa matlåda till imorgon och se lite TV. Lill-babs är ju på kanal fyra kl. 20.00, Så mycket bättre.
Annars är livet ganska så bra... så vi hörs väl snart igen....
Jobbar hela helgen så det blir så himla skönt att få en ledig dag på måndag! Då ska jag ha sovmorgon och sen en lugn frukost, gym.träning på dagen, sen bär det iväg till en kurs i mousserande vin. Då ska vi smaka på lite mer exklusiva champagner, så det blir intressant.
Igår var vi på en helkväll på Galaxen och åt mat och dansade och vi kom inte hem förrän efter tolv. En trevlig kväll men maten var ingen höjdare, väldigt smaklös! Ibland undrar man varför en del jobbar som kock i ett kök...man måste väl ha nått himla smaksinne eller???
Jag menar bara att folk reser och har med sej nya smakupplevelser och folk tycker nog om lite kryddor och så, och sen då de går ut här i Sverige så väldigt ofta är det väldigt smaklöst och trist uppläggning och man känner att man kanske kunde laga bättre själv... i alla fall lite salt i maten eller?
Nä, bättre mat på vanliga krogar! Man ska inte behöva gå på dyra gourmetrestauranger för att få bra käk.
Jag har funderat på vad det är för människor som står vid spisen och vad de egentligen tycker om maten... tycker de att det är bra mat de hivar ut till sina gäster och är de nöjd med vad de lagat till? Smakar det bra? Man kan ju undra...
Har börjat på en engelska kurs på torsdagar och det var jättekul!
Efter nyår så ska jag försöka att ta det lite lugnare. Det har varit en väldigt hektisk höst med otroligt mycket aktiviteter, så jag känner det så att det vore väldigt skönt att bara få vara ledig då man är ledig! Ska väl ta mej till Stockholm och hälsa på ungarna en sväng efter nyår. Eftersom jag jobbar både jul och nyår så känns det viktigt att åka ner och träffa dom sen.
Det är Far´s dag imorgon. Hoppas papsen får lite tårta!
Nu ska jag fixa matlåda till imorgon och se lite TV. Lill-babs är ju på kanal fyra kl. 20.00, Så mycket bättre.
Annars är livet ganska så bra... så vi hörs väl snart igen....
Kalla morgnar.
Det var ett tag sen... Har varit på en jättehärlig resa till Toscana i Italien och var upp till ett marmorbrott som låg i Carrera. Det var nog den bästa utflykten av alla. Jag var till det lutande tornat i Pisa och var in i lite kyrkor och sen var vi till en vingård och fick se hur vinet producerades och fick även vara med på en vinprovning där. Tog många fina kort på deras vingård.
Nu jobbar jag mest varje dag till jag tar två veckors semester och åker utomlands igen. Skönt att ladda batterierna innan julen kommer. Det är en trist tid nu fram till advent.
Igår var jag och köpte lite glögg förresten. Så det blir liter varm glögg snart med pepparkakor och rouqfordost till...
Vi hörs snart igen...
Nu jobbar jag mest varje dag till jag tar två veckors semester och åker utomlands igen. Skönt att ladda batterierna innan julen kommer. Det är en trist tid nu fram till advent.
Igår var jag och köpte lite glögg förresten. Så det blir liter varm glögg snart med pepparkakor och rouqfordost till...
Vi hörs snart igen...